dilluns, de desembre 25, 2006

no hi som tots

Cada nadal anava a buscar sota el tió el que més desitjava, no li calia demanar-ho, doncs el tió entenia el que volia. Sempre havia desitjat coses senzilles, eren aquestes les que més l'omplien i més bé el feien sentir.
Però aquest any era diferent, no desitjava altra cosa que veure'l de nou. Es conformaria amb tan poc, només poder-li dir que el trobava a faltar ja el faria sentir millor. I és que aquella matinada no van poder despedir-se. Ni tan sols sap si va marxar o se'l van endur, simplement va deixar de veure'l aquella nit freda i fosca, tal i com solien ser les nits de nadal en aquell, el seu poble.
La soletat en la que es troba avui ha fet que els seus records emergissin de nou i ocupessin tot el lloc que guardava pels desitjos, per això aquest any per primer cop a la vida no li ha fet falta anar a mirar que hi havia sota el tió. Sabia de sobres, que com mai abans, avui estaria buit.
I quan la primera llàgrima cau de les seves pestanyes, tres cops retomben a la porta d'abaix. Només una persona picava a la porta d'aquesta manera.

A totes i tots bones festes!! I recordeu que per difícil que sembli si ho heu desitjat, el tió potser us ha deixat el vostre regal en un o altre lloc, simplement heu de saber trobar-lo.

No hi som tots (Betagarri - hamaika gara)
Diuen que arriba l'hivern, tot estarà bé
si arriba el nou any també
la pluja, i la fred.
Avui el foc encendrem
Molt feliços sereu si aixi ho voleu
desembre blanc i blanca neu.
El nen i la creu... que contents esteu.

Això que havia de ser només una cançó
que parlès de nadal i amor
de quan ens agrada la pau al món
els nostres desitjos d'una vida millor.
no m'apeteix que et parli d'això,
parlaré d'amics, distància i dolor.
Perquè aquesta nit, en aquesta taula
falta un germà, sobra un lloc.
No hi som tots.

1 comentari:

Gerard ha dit...

Bon nadal a tu també nanu, i a tots els que falten... faltin pel que faltin.