dilluns, d’agost 21, 2006

London

Ja he tornat de l'escapada a aquesta ciutat multiracial, multicultural. Només 4 dies amb les seves nits, però que hem sapigut exprimir-los per conéixer una miqueta tot el que és Londres: els grans monuments, algunes costums, la puntualitat portada a l'extrem, les pors, l'amabilitat de les seves gents, els parcs,les presses, la pluja...
I seria força lògic parlar de la bellesa dels seus parcs i monuments o de la esplendor de les seves avingudes, però em quedo amb la seva gent. Londres acull amb una normalitat que aquí se'ns faria estranya milers de cultures diferents: britànics, indis, xinesos, llatins, pakistanesos, africans, etc... més totes les combinacions resultants de les primeres; el resultat és una espectacular barreja que dona molts més altres colors a la ciutat que el verd de l'herba i el gris dels núvols.
I una minúscula mostra ha estat la gent amb qui he pogut passar estones: la gent d'aquí (el Victor, l'Alba, la Berta, la Silvia i la Laura i l'Oscar) que ens van obrir les portes de les seves habitacions i a més de fer-nos estalviar uns quants (molts) pounds han estat els principals responsables de que els 4 dies em sabessin a tan poc; l'Àlex, un italo-galego-brasiler molt simpàtic, i el grup de taiwaneses: Niam-T, Rebeca i companyia, més el mag taiwanès Aquiles i el pirat de la pista de Hong-Kong. Quina passada la gent d'Àsia, semblen tan diferents! Però crec que elles encara flipaven més amb les spanish and catalan "traditions". Com era... Wo ai ni !!! (no se com s'escriu)

Torno convençut que és una de les ciutats que un ha de conéixer a fons, per això m'agradaria tornar-hi però per coneixer-la de veritat i no simplement una ullada.